Gigot au genièvre (lamsbout uit de Languedoc)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak sneetjes in een lamsbout van 2-2,5 kg en vul die met plakjes knoflook en jeneverbessen, laat 2 dagen intrekken. Bestrooi de bout met zout, peper, tijm, rozemarijn, salie en 65 g boter, doe in een braadslee, braad 10 minuten aan op 230°. Zet de oven op 200°, doe er ½ l bouillon bij en wat jeneverbessen, braad ±25 minuten per kilo vlees en bedruip regelmatig. Zeef het vocht, doe er 750 g verse (of 75 g gedroogde) boleten of andere paddestoelen bij en stoof zachtjes gaar. Haal van het vuur, doe er 60 g boter, peterselie en eventueel zout en peper bij. Snij het vlees in plakken, doe de paddestoelen erom, serveer de saus apart.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 454x