Ham, Canadees

Ingrediënten

  • 500 g gekookte ham aan 1 stuk
  • bloem
  • 60 g boter
  • 150 g marmelade
  • 2 lepels honing
  • 50 g rozijnen zonder pitjes geweld
  • 2
  • 5 dl sinaasappelsap
  • 1/2 bouillonblokje
  • kruidnagelpoeder
  • worcestersaus

Bereidingswijze

Wentel de ham door de bloem. Smelt de boter en bak daarin de ham aan alle zijden lichtbruin van kleur in ± 3 minuten. Roer de marmelade en de honing door elkaar en bestrijk de ham daarmee. Roer de rozijnen en het sinaasappelsap door het restant marmelade met honing en verwarm het mengsel op de laag gedraaide warmtebron bij het vlees. Giet 1 1/2 dl kokend water op het bouillonblokje, doe daar het kruidnagelpoeder door en doe de bouillon in de pan. Leg de ham op een schotel, schep de rozijnen uit de saus en schik ze op en om de ham. Proef de saus, voeg daaraan naar smaak worcestershiresauce toe en dien de saus apart op in een voorverwarmde kom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha