Jambon persillé (Bourgogne) of Jambon de Pâques

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bij gebruik rauwe ham: blancheer die 5 minuten met 2 gespleten kalfs- of varkenspoten. Gebruik anders evenveel gekookte ham. Schroei de uien bruin in een vlam. Doe poten, bouquet garni, peperkorrels, prei, bleekselderij, wortelen, ½ l witte wijn en de ham met genoeg water om het onder te zetten in een pan en kook 2,5-3,5 uur, reeds gekookte ham komt er halverwege bij. Koel wat af, haal het vlees eruit, snij het vlees van de botten, trek de ham uit elkaar en kook de bouillon in tot 1,5 l. Meng het vlees met 1 dl witte wijn, sjalotjes en peterselie. Zeef de bouillon en bedek er een laagje vlees mee, koel af, herhaal dit. Zet 3-4 uur koel weg.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 444x