Kalkoen, Noorditaliaanse kerst-

Ingrediënten

  • 1 kalkoen van 4 kg
  • 500 g gekookte gepelde kastanjes
  • 1 oude bruine boterham zonder korst
  • 100 g kalfsgehakt
  • 50 g fijngesneden ontbijtspek
  • 2 a 3 lepels grappa of cognac
  • zout
  • peper
  • 300 g appels cox orange pippin
  • 300 g peren doyenne du comice
  • 300 g pruimedanten zonder pit
  • 75 g grofgehakte walnoot.html" itemprop="name">walnoten
  • 50 g boter
  • boter om in te vetten
  • djahe

Bereidingswijze

Doe de kastanje in een ruime kom. maal het brood en meng met de kastanjes door het gehakt, spek en grappa. Snij appels, peren en pruimedanten (eventueel in grappa geweekt) in kleine stukjes. Meng vruchten en walnoten met de vleesmassa, roer tot slot de zachte boter erdoor en 1 theel. of meer djahé. Vul de kalkoen ermee (niet te stijf), naai dicht en zet de kalkoen in een met boter ingewreven braadslede. Zet 3 uur op 180 graden, bedruip regelmatig en bedek het borstvlees tijdens wegens uitdrogen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha