Kalkoen uit de römertopf, gevulde

Ingrediënten


Bereidingswijze

Leg een römertopf ± 30 minuten in koud water. Kruid de babykalkoen met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en nootmuskaat van binnen en van buiten. Maak het kalkoengehakt met de gesneden ui, 2 uitgeperste knoflook teentjes, fijngesneden paprika en fijngesneden prei aan en voeg een scheutje tamari, peper, zout en nootmuskaat toe. Haal de römertopf uit het water. Vul de kalkoen met het aangemaakte kalkoengehakt. Leg de kalkoen in de römertopf en voeg hier ± ½ l water en 1 kippenbouillonblokje toe. Leg dunne plakjes ontbijtspek boven op de kalkoen (tegen uitdrogen). Zet de römertopf met deksel erop ± 1½ uur in de oven, de temperatuur langzaam opvoeren van 50° C naar 200° C. Regelmatig de kalkoen met de bouillon uit de römertopf overgieten. Het laatste kwartier de deksel van de römertopf halen om de kalkoen goudbruin te kleuren. Serveer de kalkoen op een ovale schaal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1873x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten