Kaukswe-Hin (Burmaanse kip)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Roer kerrie, chilipoeder en djinten door elkaar. Meng ui, knoflook en gember. Verhit de olie en roerbak het mengsel tot de ui gaar is. Doe het specerijenmengsel erdoor en roerbak nog 1 minuut. Doe de kip erin en laat aan alle zijden goudgeel bakken. Maak volgens de verpakking 1.25 l kokosmelk van de santen. Schenk daarvan 3.5 dl in de pan, laat koken en temper het vuur. Laat de inhoud zonder deksel 1 uut zachtjes doorkoken. Keer de kip af en toe. Doe de rest van de kokosmelk in een steelpan en laat tot 3.5 dl inkoken. Als de kip gaar is, doe dan de ingekookte kokosmelk en het citroensap erbij. Breng op smaak met soja. Serveer met de gehakte kruiden erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha