Kip Basquaise

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 kippenpoten
  • 1 zakje kruidenmix voor kip-pikant (25 gr
  • Silvo)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 blik tomaatblokjes (± 400 gr)
  • 1 dl droge witte wijn

Bereidingswijze

Pel de ui en hak hem fijn. Pel de knoflook. Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes. Halveer de kippenpoten en wrijf ze in met de kruidenmix voor kip. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in ± 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui aan de kip toe, pers de knoflook erboven uit en bak nog ± 3. minuten. Voeg de tomaatblokjes, de wijn en de rozemarijnnaaldjes toe en laat de kip afgedekt op laag vuur in ± 40 minuten gaar stoven. Lekker met gele rijst en haricots verts.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2701x

Jouw laatst bekeken recepten