Kip, in witte wijn gestoofd - anders

Ingrediënten


Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan. Beleg de bodem van de pan met de helft van de reepjes ham. Leg de stukken kip in de pan en bestrooi ze met wat zout, peper, koriander en komijn. Leg de rest van de reepjes ham op de stukken kip. Schenk de witte wijn en de bouillon in de pan en voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Leg de stukken kip en de reepjes ham op een schaal en houd ze warm. Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot ± de helft van het volume. Schenk wat van de ingekookte saus over de stukken kip en garneer het gerecht met de olijven en de kappertjes. Geef de rest van de saus apart bij het gerecht.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha