Lamsfiletlapjes met tijmsaus

Ingrediënten



  • 4 lamsfiletlapjes van ongeveer 150g per stuk

  • zout

  • peper

  • 40g boter


  • voor de saus

  • 2 appels met rode schil

  • 2 eetlepels citroensap

  • 25g boter

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 0
  • 5dl witte wijn

  • 2dl kippenbouillon (tablet)

  • 1 eetlepel honing

  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze



Was de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Verhit 40 gram boter in een pan en bak hierin de filetlapjes in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar. Verhit in een pan 25 gram boter en bak hierin al omscheppend de appelblokjes met de tijm tot ze beginnen te kleuren. Haal ze dan uit de pan en roer de wijn door de bakboter. Laat de wijn wat inkoken en voeg dan de bouillon en de honing toe. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hier de saus mee. Schep de appelblokjes in de saus en laat deze weer warm worden in de saus. Leg de lamsfiletlapjes op een schaal en giet de saus erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 103555x

Jouw laatst bekeken recepten