Paprikavlees
Ingrediënten
500g hamlappen
peper
zout
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels olie
1 ui
1 teentje knoflook
3 groene paprika’s
6 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels maïzena
1 theelepel cayennepeper
1dl rode wijn
0- 5dl koffieroom
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper, zout en de helft van het paprikapoeder. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine reepjes. Roer in een kommetje de maïzena met de wijn, cayennepeper en de rest van het paprikapoeder tot een papje. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg dan de ui, knoflook en paprika’s toe en bak deze een paar minuten mee. Roer dan de tomatenpuree en het maïzenapapje erdoor. Breng dit mengsel aan de kook, draai dan de hittebron wat lager en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Roer dan de koffieroom erdoor en voeg zonodig nog wat peper en zout toe. Lekker met macaroni.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 98008x