Varkenskotelet op de wijze van "Scherman"

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten spiering
  • 1 plak gekookte ham van 1 cm dik
  • 1/2 lepel groene peperbolletjes
  • 1 borrelglaasje jenever
  • 2 dl room
  • 2 grote tomaten
  • peterselie
  • boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

De koteletten aan beide kanten zachtjes aanbraden in de pan met wat boter.Kruiden met peper en zout. Warmhouden. De braadpan ontvetten, de peperbolletjes in dezelfde pan warm maken en blussen met jenever, de gekookte hesp in stukjes snijden en bijvoegen, evenals de room. Verder laten inkoken. De tomaten pellen en ontpitten en in kubusjes snijden. Bij de saus voegen. Gehakte peterselie ondermengen. De saus afsmaken en indien nodig nog bijkruiden. Het vlees verdelen over 4 borden, overgieten met de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha