Recepten voor Kerstmis

Kerstmis

Recepten met Kerstmis

Met kerst eten we met de hele familie en is het eten in overvloed aanwezig. Er zijn twee kerstdagen, dus voldoende plek voor culinaire uitspattingen. Gourmetten, konijn of (ree)biefstuk. Wat gaat het worden dit jaar?


Overzicht van recepten voor Kerstmis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten voor Kerstmis.

Toon 76-100 van 588 recepten
Fazant met roomzuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Zuurkool

Verwarm de oven voor op 180 graden.Dep de fazantborstfilets droog.Pel en snipper het sjalotje.Snij het katenspek in reepjes.Spoel de zuurk...

Fazant met rozijntjes en een overheerlijke boursin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Knoflook en Rozijnen

Wel de rozijnen in het vruchtensap. Bestrooi de stukken fazant met zout en peper en bedek de stukken met het ontbijtspek. Verwarm de boter...

Fazant met sinaasappelsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Suiker en Sinaasappelen

Kook het vruchtensap met de suiker en de witte wijn tot de helft in. Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazan...

Fazant met specerijen, bruine bonen en spitskool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Salie

Week de bruine bonen een nacht in ruim water. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze in een pan met schoon koud water. Doe er de grof ge...

Fazant met wilde champignons en cognacsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Verwarm de over voor op 200?C. Vul de fazant met geschilde appelkwartjes. Doe er zout en peper op. Steek het vanillestokje erin. Sluit de op...

Fazant met zuurkool
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Zuurkool en Braadboter

Laat de gewassen zuurkool goed uitlekken en doe deze in een ruime pan. Verdeel de reepjes spek door de zuurkool. Kneus de jeneverbessen en l...

Fazant op Brabantse wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Witlof en Bouillonblokjes

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet de braadslee en ovenschaal in. Plaats twee rekjes in de oven zodat de twee schalen boven elkaar ku...

Fazant op zijn Brabants
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Peterselie

Peper en zout de fazanten uitvoerig, ook langs de binnenzijde. Laat en klein klontje boter in elke vogel glijden. Bereid het witloof in een...

Fazant, gebraden
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Fazanten van binnen en buiten met zout en peper inwrijven, knoflook en tijm in holte stoppen. Fazanten in koekenpan in olie en boter rondom...

Fazant, Georgisch
Uit de categorie vlees: met Zout, Thee en Noten

Laat de fazant opbinden met een plakje vers vet spek om de borst te beschermen. Doe 60 g walnoten in een kom, overgiet met kokend water, spo...

Feestelijke Carpaccio van konijn.
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Leg het vlees 2 uur in het vriesvak.Snijd het vlees met een scherp mes schuin in uiterst dunne plakjes. Bedek de plakjes vlees met folie en...

Fiesta fazant
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Rijst

TIP: Kneus de rozemarijnnaaldjes met een keukenmes zodat ze hun aroma beter afgeven. Bereiding: Maak een marinade van witte wijn, sh...

Filets van konijn met haricots verts
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Pepers

Maak de konijnfilets droog met keukenpapier. Wrijf ze in met het mengsel van zout, peper en vijfkruidenpoeder. Bereid de mihoen zoals op de...

Frankrijk - Konijn 'en saupiquet'
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Room

Verdeel het konijn in 8 stukken en spoel de stukken onder kouw stromend water. Leg ze in een kom. Voeg grof gesneden tijm, rozemarijn, peter...

Frans Konijn in de Romertopf
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Suiker

Romertopf met het spek bekleden. Het konijn in stukken snijden en met peper en zout bestijken.Doe de konijnenstukken in de '"omert...

Fris slaatje met kalkoen en feta
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Feta

De kalkoenborst aan alle kanten korsten, kruiden met peper en het vlees verder garen in een met boter ingesmeerde ovenschaal in een voorverw...

Gado Gado met kip of kalkoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rijst en Eieren

Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in plakjes. Kook de rijst uit de verpakking in water m...

Gebraden fazant met druiven
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Maiszetmeel en Bouillonblokjes

- de fazant inwrijven met zout en peper van binnen en van buiten -boter verhitten en de faznt goed aanbraden-zet de pan dan in een hete ove...

Gebraden fazant met een garnituur uit grootmoeders
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Aardappelen

-kook de champignons in gezouten water gaar en laat ze uitlekken en zet opzij -bak ded bobbelsteentjes spek aan en zet opzij -kook de zilv...

Gebraden fazant met gestoofd witloof en tripelbier
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout en Bier

Bind de fazanten op, schroei ze langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 45 minuten in de oven op 180?C. Bedruip reg...

Gebraden fazant met witloof
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Cognac

Gaar het witloof met de helft van de boter en een scheutje water in een pan met deksel (geen suiker toevoegen). Kruid de fazant goed met pep...

Gebraden fazant met zuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Brood

-halveer de fazant, snij het borstbeen in het midden in, en, halveer het in de lengte -splijt de ruggegraat eveneens overlangs -wrijf beid...

Gebraden kalkoen (7)
Uit de categorie feestdagen

Kalkoen braden volgens basisrecept (Gebraden kalkoen basisrecept). Meng varkens- en kalfsgehakt met uitje, vers broodkruimels, citroenschil...

Gebraden kalkoen (8)
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Melk en Brood

Wrijf de kalkoen van buiten en van binnen in met zout. verhit 25 gr boter in een braadpan, fruit hierin ui, appel en knolselderij 5 minuten....

Gebraden kalkoen - basisrecept
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Melk en Bloem

Bereidingstijden kalkoen: Begin met een voorverwarmde oven van 225 C en schakel oven na 30 minuten terug naar 175 C. Schep de vulling in...

Veel voorkomende ingrediënten