Recepten voor Kerstmis

Kerstmis

Recepten met Kerstmis

Met kerst eten we met de hele familie en is het eten in overvloed aanwezig. Er zijn twee kerstdagen, dus voldoende plek voor culinaire uitspattingen. Gourmetten, konijn of (ree)biefstuk. Wat gaat het worden dit jaar?


Overzicht van recepten voor Kerstmis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten voor Kerstmis.

Toon 126-150 van 588 recepten
Gesmoord konijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

Bestrooi de stukken konijn met wat peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Gie...

Gestoofd konijn
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Azijn

Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook in een kommetje met 4 eetlepels van de olie, de azijn, de oregano, de rozemarijn, de komijn en wat...

GESTOOFD KONIJN IN WITTE WIJN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Snipper de gepelde uien en knoflooktenen. Snijd de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes. Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper en...

Gestoofd konijn met bloemkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Knoflook

Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout en bak ze rondom aan in 50 gram hete boter. Neem de konijn uit de pan en fruit het bouquet garn...

Gestoofd konijn met stroop
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Bloem

Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Sjalotjes pellen. In pan boter verhitten, konijn met tij...

gestoofd konijn met tomatenjus
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Tijm en Sherry

Konijn ca. 30 minuten van te voren op kamertemperatuur laten komen.Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. In vieren...

Gestoofd konijn met uien, rozijnen en vijgen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Verhit de boter in een wijde pan met zware bodem. Leg de stukken konijn erin en bk het vlees aan alle kanten bruin. Haal het uit de pan en l...

Gestoofd konijn op zijn Italiaans
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

-lever en niertjes opzij leggen -het konijn in 8 even grote stukken verdelen en in een grote kom leggen -snipper de uien en de wortelgroen...

Gestoofd tam konijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

zie ingr. lijstWrijf de konijnebouten in met (versgemalen) peper, zout en de bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak hierin de konijnebo...

Gestoofd wild konijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Bier

Verwijder eventuele ongerechtigheden van de stukken konijn (hagelkorrels!), maar laat lever en niertjes zitten. Was de stukken onder de kraa...

Gestoofde fazant met sjalotten en gekarameliseerde
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Verhit de olie en de boter in een braadpan met een dikke bodem en braad de fazanten rondom bruin. Leg ze met de borst naar boven in de stoof...

Gestoofde fazant met zuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laurier en Zuurkool

Verdeel een fazant in stukken. Snijd het spek in dobbelsteentjes, Bak deze even aan in de boter, voeg dan de stukken fazant en gesneden ui t...

Gestoofde konijn met in de oven gegaarde bloemkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Knoflook

Wrijf de konijnenbout in met peper en zout en bak ze rondom aan in de braadboter. Neem de konijn uit de pan en fruit de bouquet garni in een...

Gestoofde konijn met mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Tijm en Olie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uien in ringen. Snijd de bacon in stukjes van 3 cm. Verwijder het overtollige vet vande konijne...

Gestoofde konijn met tomatenjus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Sherry

Konijn ca 30 min op kamertemp. laten komen.Tomaten inkruisen,onderdompelen in kokend water en ontvellen.In vieren snijden,binnenste in zeef...

Gevuld eendenboutje met kalkoen en bospaddestoelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Mosterd

Het kalkoenvlees mengen met de fijngesneden bospaddestoelen en peper en zout toevoegen. - Verdeel dit mengsel over de pootjes die met pepe...

gevuld preirolletje met kalkoen en champions
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kaas

snij de prei open aan een kant en hou de bladeren volledig, blancheer de bladeren twee minuten in kokend water met zout.doe ze daarna in ijs...

Gevuld wild konijn
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Maak de konijn leeg en schoon, bewaar de lever, het bloed en het hart.Hak de uien heel fijn, evenals de organen. Vermeng dit met de worst...

Gevulde fazant
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Madera

Wrijf de fazant in met peper en zout. Vermeng in een foodprocessor het gehakt, kippenlevers, peterselie, eidooier, de room, wat pep...

Gevulde Fazant met appel en mandarijntjes in een C
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Calvados

Ovenstand 200 graden...

Gevulde Kalkoen
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Melk en Tijm

Variaties op de Vulling: ? mengsel van 250 gram gare kastanjes, 3 verkruimelde sneetjes brood, 2 appels in stukjes, 2 eetlepels fijngeknipt...

Gevulde kalkoen (1)
Uit de categorie feestdagen: met Port, Zout en Kaas

Stap 1:Voorbereiden )kan 1 dag van te voren), moet ca. 4 uur voor serveren); vulling: week het brood ca. 10 minuten in de port. Bak de bacon...

Gevulde kalkoen (2)
Uit de categorie feestdagen: met Port, Zout en Olie

Bereidingstijden kalkoen: Begin met een voorverwarmde oven van 225 C en schakel oven na 30 minuten terug naar 175 C. Bedruip de kalkoen elk...

Gevulde kalkoen (3)
Uit de categorie feestdagen: met Olie

Kalkoen van binnen en biten wassen, droogdeppen met keukenpapier. Vullingingredienten goed door elkaar roeren.Vulling in de buikholte schepp...

Gevulde kalkoen (4)
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Olie en Gember

Verhit de olie en bak de uitjes met de gember 2 minuten. Voeg de plakken spek toe en bak nog eens 3-4 minuten. Laat het mengsel afkoelen in...

Veel voorkomende ingrediënten