Recepten voor Kerstmis

Kerstmis

Recepten met Kerstmis

Met kerst eten we met de hele familie en is het eten in overvloed aanwezig. Er zijn twee kerstdagen, dus voldoende plek voor culinaire uitspattingen. Gourmetten, konijn of (ree)biefstuk. Wat gaat het worden dit jaar?


Overzicht van recepten voor Kerstmis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten voor Kerstmis.

Toon 176-200 van 588 recepten
In bier gestoofd Vlaams konijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Room

Giet het bier en de azijn in een grote kom. Voeg de laurierblaadjes toe. Leg de konijnenbouten enkele uren in deze marinade. Haal ze uit de...

In Sherry Gestoofd Konijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Het konijn met een stevig mes of een wildschaar in achterpoten, voorpoten en rugstuk verdelen. Je moet 8 stukken krijgen. Je kunt dit ook do...

In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Room en Tapenade

De konijnenruggen ontbenen in de lengte en in 3 versnijden om zo een paupiette te bekomen. De kaas, de tapenade en het ei tot een homogene...

Indiase kalkoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Bloem

In een kom de yoghurt mengen met gember, gemalen cashewnoten, rode peper, knoflook, ui, 1 eetlepel koriander en 1 eetlepel munt. Het mengsel...

Ingepakte kalkoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout en Tapenade

Klop 1 eiwit los. Snij 4 kalkoenfilets (600g) 1 keer overdwars in, dus niet helemaal door. Bestrijk de binnenkanten van de kalkoenfilets met...

Italiaanse roerbak met kalkoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Paprika

Bak de kalkoenfilet in een hapjespan of wok al omscheppend in de hete olie bruin. Bak de paprika?s al omscheppend ? 3 min. mee. Schep de...

jachtschotel van konijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Sjalotjes en Peterselie

snijd het konijn in stukken.hak de ui,sjallotten en peterselie fijn.verhit de boter in de braadpan en braad de stukken konijn 10 minuten aan...

Jong konijn in dragonsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Dragon

-snij van de konijntjes alleen de rug met de bouten af (aan een stuk) -de rest van het vlees kan je gebruiken voor een ander gerecht-braad...

Kabeljauw Gourmet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Azijn

-de vismoten met citroen besprenkelen an beide kanten en op een diep bord 10 min laten rusten -daarna droogdeppen en inwrijven met peper en...

Kalkoen 'Provençal'
Uit de categorie wok: met Zout, Room en Tijm

Snijd de kalkoenfilet en de tomaatjes in reepjes en de sjalotjes in dunne ringen. Verhit de olie en roerbak de kalkoen op hoog vuur ± 5 m...

Kalkoen - preischotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Bieslook

kook de kalkoenfilet in de kippenbouillon ongeveer 15 minuten snijd de prei in dikke ringen en de champignons in plakjes verhit de boter...

Kalkoen - gevuld
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Uien en Brood

-verwarm de oven op 160 graden -Was de kalkoen van binnen en buiten. Smeer de helft van de boter onder de huid. -Leg aluminium folie, met...

Kalkoen a la Bourguignonne
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Uien en Knoflook

-de kalkoen met een mengsel van peper en zout van binnen kruiden -was de kastanjes en kruis de platte kant in en op een bakblik in de hete...

Kalkoen a la Languedocienne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

*van binnen en van buiten de kalkoen met zout en peper bestrooien -de boter verhitten en de kalkoen 15 min aanbraden -de helft van de boui...

kalkoen cordon bleu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Kaas en Room

snij de kalkoenlapjes horizontaal in maar niet helemaal doormidden kruid van binnen en van buiten leg tussen elk lapje 1/2 plak kaas en 1...

Kalkoen cordon bleu met perzik en papajasaus
Uit de categorie bbq: met Sla, Zout en Kaas

Leg de kalkoenlapjes op het werkvlak en sla ze nog wat platter met de platte kant van een groot keukenmes of een bijl. Bedek ze vervolgens m...

Kalkoen cordon-blue stijl met citroenboter
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Brie en Olie

De kalkoen: Sla de kalkoenborst plat met een vleeshamer. Smeer er de mosterd over en leg er de brie op in schijven. Plooi dubbel (gebruik e...

Kalkoen Cranberry Toostjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Eieren en Alfalfa

-bestrijk elk toostje met mayonaise en breng hierop de kalkoen, cranberrysaus en alfalfa en een plakje ei...

Kalkoen curry met broccoli
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Curry en Santen

Was de broccoli en maak er roosjes van. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.Verhit de olie in de wok en roerbak de broccoli ongeveer vijf min...

Kalkoen Exotique
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Pinda en Paneer

Roer het ei los met zout en peper.Haal het kalkoenvlees door het ei en paneer met seroendeng.Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak hi...

Kalkoen feestelijk gevuld
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Paprika

Verwarm de oven voor op 195?C.Vet de schaal goed in. Maak het gehakt aan met het ei,wat room,zout en peper.Voeg er de fijngesnipperde papri...

Kalkoen gevuld met appel en bleekselderij
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Brood

Pel en snipper de ui.Maak de stengel bleekselderij schoon, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Hak de stengel fijn. Schil de appel, verwij...

Kalkoen gevuld met appel en tijm
Uit de categorie feestdagen: met Zout en Tijm

appel en tijm 4 minuten. Meng dit door het saucijzenvlees. Vul hiermee de buikholte van de kalkoen en steek de opening dicht met cocktailpri...

Kalkoen gevuld met kastanje en rijst.
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Melk

Bereiding van de vulling. Kook de rijst volgens de verpakking droog. Halveer intussen de pruimen en knip de peterselie fijn. Snijd de kasta...

Kalkoen gevuld met veenbessen en kumquats
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Honing en Kaneel

Hak de kumquats en de pistaches fijn.Schroei, al plettend met een vork, het gehakt in een braadpan. Zet opzij. Smelt de boter in dezelfde pa...

Veel voorkomende ingrediënten