Recepten voor Sinterklaas

Sinterklaas

Recepten met Sinterklaas

Bij het Sinterklaasfeest hoort snoepgoed. Pepernoten, speculaas, marsepein, borstplaat en taai taai. Hoewel Sinterklaas en de Zwarte Pieten altijd genoeg snoepgoed mee nemen is het natuurlijk ook leuk om zelf snoepgoed te maken. Op deze pagina vindt je allemaal recepten die je daarbij kunnen helpen


Overzicht van recepten voor Sinterklaas

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten voor Sinterklaas.

Toon 1-25 van 189 recepten
KRUIDNOOTJES{STROOIGOED VOOR SINTERKLAAS}
Uit de categorie desserts: met Zout, Anijs en Bloem

KNEED ALLE INGREDIENTEN DOOR ELKAAR TOT EEN SOEPELE BAL DEEG. LAAT DEZE BAL 1 UUR OP EEN KOELE PLAATS RUSTENSMEER DE BAKPLAAT IN MET BOTER....

Kruidnoten (pepernoten)
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Kaneel

Vet de bakplaat van de oven in met een beetje boter. Verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius.Meng de basterdsuiker, zachte boter en...

Marsepein van Sinterklaas
Uit de categorie borrelhapjes: met Citroen en Amandelen

Maal de amandelen in een keukenmachine heel fijn. Voeg de poedersuiker, het citroensap en 1 eetlepel likeur toe en meng alles tot een stevig...

pepernoten / kruidnoten
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Suiker

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bakplaat invetten of bakpapier er op leggen.Zeef boven een kom het bakmeel en maak een kuiltje in het mi...

Sinterklaas eigen gebakken GEVULDE SPECULAAS
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Suiker

Oven verwarmen tussen de 150 en 175 graden. (Persoonlijk 175 graden)voor de vulling: Amandelspijs en ei goed kneden. Bakmeel erover zeven....

speculaas/pepernoten
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Suiker

Meng alles door elkaar . Te gebruiken voor speclaas of pepernoten. oven voor verwarmen op 175 gr en dan 30 min laten bakken en klaar is kee...

SPECULAAS
Uit de categorie borrelhapjes: met Bloem, Honing en Amandelen

Voeg de speculaaskruiden bij het zelfrijzend bakmeel. Snijd de boter met twee messen door het bakmeel tot kleine blokjes. Klop het ei los en...

"Speculaas"
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Bloem en Koffie

1. Kneed de boter glad op de werktafel samen met de suiker en het zout. 2. Zeef de bloem, het natriumbicarbonaat en het 4-kruidenpoeder. Ve...

Appel in Bisschopswijn
Uit de categorie desserts: met Basterdsuiker en Bisschopswijn

ipv Bisschopswijn kan je ook Gluhwein nemen.De appels scillen , halveren en de klokhuizen verwijderen.Doe de wijn in een brede niet te hoge...

Appel-calvadoscake met pepernoten.
Uit de categorie desserts: met Zout, Suiker en Eieren

Cakeblik invetten,pepernoten malen,hoeft niet heel fijn.Appels schillen en in partjes snijden,calvados erover schudden en even laten intrekk...

appel-speculaas taart
Uit de categorie desserts: met Zout, Suiker en Amandelen

Appels schillen en in 8 partjes snijden. Bolle kant van de appel met een vork inkerven. In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin r...

Appeltaartjes met marsepein.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Marsepein en Bladerdeeg

Oven voorverwarmen op 180?.Het werkblad bestrijken met 1 lepel bloem - bladerdeeg uitrollen tot een dikte van 2 tot 3 mm - ronde vormpjes ui...

Banketletter 1
Uit de categorie desserts: met Sla, Zout en Bloem

Maak eerst de amandelpers; zet de amandelen op met ruim water, breng dit aan de kook en schep ze met een zeef uit het water. Druk de amandel...

Banketletter 2
Uit de categorie desserts: met Amandelspijs en Bisschopswijn

Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ? 30 x 30 cm Snijd de deeglap in tweeen en plak ze aan elkaar (tot 15 x 6...

Banketletter van de Sint.
Uit de categorie borrelhapjes: met Amandelspijs

Verwarm de oven voor op 200 ?C.Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm. Snijd de deeglap in twe...

Banketletter-amandelspijs
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Suiker en Amandelen

Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook. Stort de amandelen op een vergiet, spoel ze met koud water af, wrijf de br...

Banketletter-amandelspijs anders
Uit de categorie borrelhapjes: met Suiker, Citroen en Citroen

Amandelspijs is het lekkerst als u het een paar weken van tevoren maakt. Bewaar het in een goed sluitend potje op een koele plaats. Maal de...

Bisschopswijn 1
Uit de categorie dranken: met Kaneel, Suiker en Foelie

Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel. Doe de wijn, water, suiker, kaneel, foelie en de sinaasappel in een goed sluitende pan. Ze...

Bisschopswijn 2
Uit de categorie dranken: met Suiker, Citroen en Kruidnagel

Verwarm 10 kruidnagels, de schil van 1/2 citroen, 1 stukje pijpkaneel, 3 dl rode wijn en 3 dl bessenwijn op laag vuur tot ± 70°C. Dek de p...

Borstplaat .
Uit de categorie borrelhapjes: met Room

De slagroom en de poedersuiker door elkaar mixen. Verwarm de massa goed, maar zorg ervoor dat het niet kookt. Giet de hete massa in klaarlig...

Borstplaat 1
Uit de categorie desserts: met Melk, Cacao en Noten

Breng al roerend de suiker met water aan de kook op een kleine vlam. Laat het ten hoogste 10 minuten koken. Leg ondertussen de borstplaatvor...

Borstplaat 2
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Melk en Suiker

Leg op een plaat zilverfolie een stel met boter ingevette vormpjes (van die hartjes/sterretjes etc. zonder bodem, dus enkel een ring!). Doe...

Borstplaat stap-voor-stap
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Suiker en Suikerstroop

45 minutenOp aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met sl...

Borstplaat.
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Melk en Cacao

Breng de suiker met het water en de room of melk langzaam aan de kook. Ca. 5 minuten laten doorkoken. Als een druppel van het mengse...

Cassata (met groene marsepein)
Uit de categorie desserts: met Kaas, Ricotta en Chocolade

Bekleed een kleine ronde schaal met plasticfolie. Snijd de cake in dunne plakjes en leg deze op de bodem en tegen de wand van de vorm, houd...

Veel voorkomende ingrediënten