'gegratineerde geitenkaas met appel en amandel

Ingrediënten

  • 6 plakken geitenkaas
  • 1 eierdooier
  • losgeklopte
  • 6 el. amandelen
  • geschaafde
  • 1 dl. koksroom
  • 150 gr. kropsla
  • 6 schijven appels
  • 3 el. druivenpit-olie
  • 1 el. champagne-edik
  • Peperkorrel
  • versgemalen
  • Zout

Bereidingswijze

De plakken geitenkaas dienen ongeveer 2 centimeter te zijn. Wentel de geitenkaas eerst door losgeklopt ei en vervolgens door het amandelschaafsel. Leg de plakken in een vuurvaste schaal en giet er de room over. Van de edik, de olie en het peper en de zout maakt u de vinaigrette. Roer de edik los met de olie en voeg het peper en de zout toe. Meng de vinaigrette door de sla en verdeel deze over de borden. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd er de schijven uit. Leg op elk bedje sla een schijf appel. Plaats de geitenkaas onder een hete grill tot de amandelen goudbruin zijn. Bestrooi hierna de geitenkaas met versgemalen peper. Leg de geitenkaas op de appel en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 891x