aardappel met roerei en spek

Ingrediënten

  • een grote aardappel per persoon
  • 2 eieren
  • schijfje spek
  • 1 koffielepel boter
  • 1 eetlepel room
  • bieslook
  • peper van de molen
  • een snuifje zout
  • 1 kg grof zout

Bereidingswijze

*Neem grote aardappelen van het ras bintje. Was en droog ze daarna goed en wikkel ze in alluminiumfolie. * neem een bakplaat en maak daarop een bedje van grof zout. Leg alle aardappelelen die je nodig hebt in het zout. * Verwarm de oven op 250? C Schuif de bakplaat in de oven en laat de aardappelen volledig garen. Prik af en toe in een aardappel om de gaarheid te testen; * Haal de gare aardappelen uit de oven. Sluit de ovendeur. Wacht 5 a 10 min. om ze uit de folie te nemen. * Breek de eieren. Roer ze samen met de room goed door elkaar. * Bak de reepjes spek in een pannetje aan.?* Snijd de hoedjes van de aardappelen en leg die apart. Maak de aardappelen zeer voorzichtig en gelijkmatig leeg met een lepeltje. Zorg dat er nog voldoende aardappelpulp aan de schil blijft hangen. Zet de uitgeholde aardappelen nog eventjes in de warme oven.*Laat de boter smelten in de pan, voeg er vervolgens het ei-roommengsel aan toe en laat onder voortdurend roeren bakken. Zorg dat het mengsel nog lopend is. Kruid het met peper van de molen, voeg niet al te veel zout meer aan toe , dat zit namelijk al in het spek. Roer op het laatste nippertje fijngesnipperde bieslook toe.* haal de aardappelen uit de oven . vul ze met het eiermengsel en het spek en serveer meteen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha