Aardappelsalade met mosselen en Provencaalse mayon

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappels
  • geschild
  • Zout
  • 1 kg verse mosselen
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • overlangs gehalveerd
  • 3 peterseliesteeltjes
  • Enkele zwarte peperkorrels
  • gekneusd
  • Mayonaise
  • met mosterd en citroen
  • 1-1
  • 5 theelepel pastis (eventueel Pernod)
  • 1 theelepel citroensap (facultatief)
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie

Bereidingswijze

Snijd de aardappels overdwars in dunne schijfjes en kook ze gaar in kokend en gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Maak intussen de mosselen schoon en kook ze samen met ? dl water, wijn, laurier, peterseliestelen en peper gaar. Giet het mosselkookvocht over in een litermaat. Laat de mosselen afkoelen en verwijder de legen schelphelften. Verdun de mayonaise met 2,5 eetlepel van het mosselkookvocht en roer de pastis erdoor. Proef de mayonaise en breng de saus zonodig verder op smaak met zout, peper of een drupje citroensap.Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs langs de rand van een grote platte serveerschaal. Laat wat mayonaise in een dun straaltje van de lepel lopen en trek daarmee een baan over het midden van de plakjes aardappel. Leg de gevulde schelphelften kriskras op de eerste laag mosselen in de schelp. Druppel nog wat mayonaise over de tweede laag. Het is niet de bedoeling dat de mosselen volledig met mayonaise worden bedekt, houd het bescheiden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha