Aardappelsandwich met zalm

Ingrediënten

  • 2 aardappelen - gerookte zalm - 0
  • 50 deciliter visbouillon 1/2 dl Champagne - 3 eetlepels Champagneazijn - 1/2 dl olijfolie - Walnotenolie naar smaak - 30 gram friseesla - enkele kervelblaadjes voor garnituur - Olie om te bakken.

Bereidingswijze

De aardappels afboenen onder de koude kraan. Drogen met keukenpapier. In de lengte in plakjes van 3 millimeter dik snijden. Steeds 3 plakjes op elkaar leggen en in de op 160 graden verwarmde olie bakken. Ook enkele losse chips bakken. De aardappel op keukenpapier uit laten lekken. Voor de dressing bouillon, champagne en azijn tot een derde in laten koken en af laten koelen. De olie hier met de garde door kloppen. De sandwich als volgt opbouwen: - Eerst een plakje aardappel - Dan wat gerookte zalm - Vervolgens een blaadje door de notenolie gehaalde frisee Dit herhalen tot alle ingredienten op zijn De aardappelsandwich met losse chips en kervel garneren en de dressing rond de sandwich scheppen .

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha