Aardappeltaartjes met ossenstaart en truffel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ossenstaart in de hete olie bruin laten worden, in een soeppan doen en hier zoveel water bijvoegen dat de ossenstaart geheel onder staat. Bouquet garni toevoegen en het water aan de kook brengen. Afschuimen en zachtjes 3 tot 4 uur laten trekken. Het vlees gaar, maar niet te gaar laten worden. Het vlees van de botjes nemen. De bouillon flink laten koken. De aardappels schillen, gaar koken, met de aardappelstamper fijn maken of door de pureeknijper drukken. Aardappelpuree met een wat boter, peper en zout op smaak brengen. De truffel in heel dunne plakjes snijden (met bijvoorbeeld de snijmachine), door de olie halen en uitgespreid op een schaal neer leggen. Met peper en zout bestrooien en even in de oven verwarmen, zodat de kou eraf is. Met behulp van ringen met een doorsnede van 10 centimeter taartjes opbouwen van de hete puree en de ossenstaart. De truffel hier dakpansgewijs op leggen. De ingekookte bouillon op smaak brengen met peper en zout, een restje gehakte truffel toevoegen met een klontje koude boter en de saus met de staafmixer opkloppen. De saus rond het taartje scheppen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 547x