arme mannen-oesters (poor men's oysters)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Open de oesters voorzichtig met het mes, gewikkeld in een theedoek om ongelukjes te voorkomen. Haal de oesters en het vocht uit de schaal en leg alles in een schaaltje, met vocht. Was de oesterschalen in koud water en droog ze. Plaats de oesters weer terug in hun schaal, giet het vocht door een fijne zeef terug op de oesters. Bewaar koud.Doe de rode wijnazijn, laurierbladen en tijm in een pan en reduceer het vocht totdat bijna alles is verdampt. Voeg de port toe, schraap aanbaksels goed los en reduceer nog een keer tot een dikke siroop. Voeg de rode wijn toe, schraap alle aanbaksels goed los en breng aan de kook, daarna direct van het gas afhalen en laten afkoelen. Maak de saus tenslotte af met fijngehakte sjalot en bieslook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha