Artisjokken met gamba's en mie uit de wok

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd met een scherp mes de toppen van de artisjokken af, haal de onderste drie kransen bladeren eraf maar laat het stukje steel zitten. Doe ze direkt in een pan koud water met het sap van 1 citroen en breng ze aan de kook. Laat ze koken tot ze gaar maar nog stevig zijn, prik even met een vork erin om ze te controleren (tussen de 8 en 10 minuten). Laat ze uitlekken in een zeef. Grill de gamba's kort in een beetje olijfolie.Zet een pan water op en leg er de mie in als het water kookt. Laat 2 minuten koken en giet ze af. Snijd de lenteuitjes, de sjalotjes, de geschilde gember en de knoflook in reepjes. Verwarm in de wok de olie, doe deze ingredienten erin en laat ze kleur krijgen. Voeg dan de artisjokken toe met zout en peper. Roer een paar minuten en doe er dan de mie bij. Wie niet van lange slierten houdt, kan ze, voordat ze in de wok gaan, nog even wat kleiner snijden. Roer alles goed door, haal de koppen van de gamba's en voeg die als laatste toe met de sesamolie. Warm alles nog even door, voeg eventueel nog zout en peper toe en zo nodig wat gemberpoeder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 747x

Jouw laatst bekeken recepten