asperges en champignons a la creme

Ingrediënten

  • 10 verse duimdikke asperge# zout #200 gr kleine champignons# 1 1/2 dl droge witte wijn #2 1/2 dl (kook)room #witte peper 32 theel. verse kervelblaadjes#

Bereidingswijze

Gebruik een dunschiller om de asperge te schillen .Begin aan de bovenkant heel dun en laat de schillen naar beneden steeds wat dikker worden .Verwijder de doorgaans droge en houtige onderste deln van de asperge (ca. 3 cm.)Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm. Leg de asperge na het schillen tot verder gebruik in ruim koud water .Zet de asperge op met 2 1/2 dl.kokend water .Voeg een beetje zout toe Laat de asperge niet langer dan 8 min. koken .Laat ze daarna , met deksel op de pan ,8 min boven de uitgeschakelde warmtebron staan >Schep ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken Breng het kookvocht opnieuw aan de kook .Laat in 5-6 min. de champignons zachtjes gaar koken Laat champignons daarna uitlekken. Zeef het resterende kookvocht en de wijn toe .Laat alles zolang zachtjes koken tot er 1 dcl. is over gebleven roer de room er door en voeg wat peper toe.Laat alles zachtjes koken tot,onder regelmatig roeren,een gebondn saus is verkregen .Doe de helft van de asperge er bij en gebruik de staafmixer of de keukenmachine om er een gladde saus van te maken .Warm hierna de overgebleven asperges en de champignons nog even in saus op.SMAKELIJK

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha