Asperges met een warme salade van champignons
Ingrediënten
- -16 witte asperges
- -zout en versgemalen peper
- -klontje boter
- -12 gewone champignons
- -5 el walnootolie
- -2 el sherryazijn
- -1 dl groentebouillon (tabletje)
- -scheut citroensap
- -3 bosuitjes
- -peterselie
Bereidingswijze
-blancheer de asperges in kokend water met wat zout circa 5 min
-schep ze dan uit het water en dompel ze in ijswater en laat afkoelen en uitlekken
-snij de paddestoelen in vieren
-halveer de bosuitjes in de lengte en snij ze in lange reepjes-verhit 2 el olie in een koekepan en bak met wat zout en peper goudbruin in enkele min
-schep ze uit de pan en hou warm
-giet op halfhoog vuur de azijn in de pan
-blussen met de bouillon en aan de kook brengen
-voeg de rest van de olie en een scheut citroensap erbij en breng op smaak met peper en zout ; dit is onze pikante vinaigrette !
-warm de asperges op met wat water en een klontje boter in een pan al omscheppend of onder de grill
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 958x