Asperges met geconfijte sinaasappel

Ingrediënten

  • 1 bos witte asperges
  • 3 onbehandelde sinaasappels
  • 3 takjes verse tijm
  • 100 gram suiker
  • 30 gram boter
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels schoon en haal met behulp van een dunschiller of een zeste mesje de schil (zonder het wit) er af en snij deze fijn.Doe de zestes in een steelpan en bedek ze met water en breng dit afgedekt met een deksel aan de kook. Afgieten en laten uitlekken. Doe de zestes met de suiker terug in de pan met 10 cl water en laat dit 30 minuten zachtjes koken.(zonder deksel) Verwijder de schil van de sinaasappelpartjes en vang de jus op in een kom. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde uiteinden. Snij de asperges in de lengte in dunne reepjes. Smelt wat boter in een koekenpan en bak hier in de asperges met de tijmblaadjes gedurende 5 minuten. Peper en zout naar smaak toevoegen. Voeg 4 eetlepels van het sinaasappelsap met vruchtvlees toe en laat dit wat inkoken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 518x

Jouw laatst bekeken recepten