Bara met Quorn = vegetarisch peulvruchtensnack

Ingrediënten

  • 1 theelepel Masala -
  • 3 theelepels Exotimex Knoflook -
  • 100 gram gele erwten besan vers gemalen gele split erwten -
  • 1/2 Madam Jeanette peper -
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel -
  • 250 a 290 ml. water -
  • olie -
  • 2 theelepels jeera gemalen komijn -
  • 3 takken selderij -
  • 3 1/2 gram zout

Bereidingswijze

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen). Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha