BLADERDEEGBAKJES MET ROEREI, ZALM EN RUCOLA

Ingrediënten

  • ? 6 plakjes bladerdeeg
  • ? 1 eierdooier
  • ? 3 eetl geraspte kaas
  • ? ? rettich
  • voor garnering
  • ? 25 gr boter
  • ? 6 eieren
  • ? 1 dl slagroom
  • ? zout en peper
  • ? 3 eetl mayonaise
  • ? 1 bosje rucola
  • ? 1 kropje krulsla
  • ? 200 gr gerookte zalm
  • ? ? doosje rode bessen
  • ? bakpapier
  • ? stervormig uitsteekvormpje

Bereidingswijze

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de plakjes bladerdeeg in 25 minuten goudbruin en gaar. De plakjes bollen op. Laat ze op een rooster afkoelen. Snijd de rettich in plakjes en steek hier met een stervormpje sterren uit. Smelt de boter op een laag vuur in een koekenpan. Laat de boter niet bruisen of bruin worden. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Schenk de eieren in de koekenpan en roer met een vork tot de eieren gestold zijn.Duw met uw duim een kuiltje in het midden van elk bladerdeegplakje zodat bakjes ontstaan. Vul de bakjes elk met wat mayonaise, een paar blaadjes rucola, wat blaadjes sla en het roerei. Rol de plakjes zalm op tot rozetten en zet er in ieder bakje een. Garneer met de rest van de rucola, de rettichsterren en wat takjes met rode bessen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha