Bleekseldserijsoep met blauwgeaderde kaas

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Snijd de bladeren van de selderijstengels en houd ze apart. Snijd de stengels in stukjes.Verhit de olie in een pan met dikke bodem. leg het zwoerd erin en laat het even warm worden. Smoor de ui glazig, verdeel de bleekselderij erop en giet de fond erbij, voeg het bouquet garni toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de groenten afgedekt op laag vuur 30 minuten koken. Verwijder het bouquet garni. Schep de groenten in een keukenmachine of staafmixer en pureer ze goed glad. Zeef de groentepuree in een schone pan, zeef de resterende fond erbij en breng dit aan de kook. Breng op smaak met selderijzout en peper. Rooster voor de gamering de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Snijd het achtergehouden selderijblad in julienne en de kaas in blokjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 469x

Jouw laatst bekeken recepten