Blini's met avocadroom en zalm

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kan dag van tevoren: In kom poffertjesmix met melk en eieren tot glad beslag kloppen. In ruime koekenpan klein gedeelte van olie verhitten. In porties 32 pannenkoekjes bakken. Af laten koelen en de helft van de pannenkoekjes (met behulp van uitsteekvorm)uitsnijden tot stervorm. De overige pannenkoekjes indien nodig bijsnijden tot mooie rondjes. In folie verpakken en in koelkast bewaren.Avocado's pellen en in blokjes snijden. In kom avocado met vork fijnprakken. Zure room en citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Enkele kleine blaadjes basilicum en koriander voor garnering achterhouden, rest fijnsnijden en door avocodomengsel roeren. Afgedekt in koelkast bewaren. Mosterd door creme fraiche roeren en op smaak brengen met peper en zout. Tauge met kokend water overgieten en meteen daarna afspoelen met koud water. In 8 kleine (glazen) bakjes een vorm zetten van (etalage)karton om de bakjes in 2 helften te verdelen. In elk bakje aan 1 kant avocadocreme scheppen en in andere kant creme fraiche. Op elk bord 2 rondje pannenkoekjes leggen. Op 1 rondje een hoopje zalm en op het andere rondje een hoopje kleingesneden kipfilet met wat tauge leggen. De stervormige pannenkoekjes schuin daarboven op leggen. Op elk bord een bakje met sausjes zetten en de borden versieren met wat fijngeknipte kruiden en een bergje kaviaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 497x

Jouw laatst bekeken recepten