Blini's met gerookte tonijn, zure room en prei

Ingrediënten

  • voor de blini's: 50 g boekweitbloem; 175 g tarwebloem; snuifje zout; verse gist; 1/4 l melk; 2 dl room; 2 eieren; boter. voor de garnituur:
  • 8 plakken gerookte tonijn; 200 g zure room; versgemalen peper; zeezout; 2 preiwitten; olijfolie; snuifje suiker; scheutje witte-wijnazijn; zalmforeleitjes; enkele dilletakjes en bieslooksprietjes

Bereidingswijze

Zeef beide bloemsoorten. Splits de eieren. Verwarm melk en de room licht en los er de gist in op. Maak een kuiltje in de bloem, doe er de eierdooiers in en voeg er geleidelijk de lauwe roommelk aan toe. Klop tot een glad beslag. Laat het ongeveer 1 uur afgedekt rusten.Klop de eiwitten schuimig en meng ze door het beslag. Smelt boter in een pan en bak van het beslag kleine pannekoekjes.Kruid voor het garnituur de zure room met peper en zout en bestrijk hier de tonijnplakken mee. Rol ze strak op en laat ze koud worden in de koelkast.Snij de prei schuin in plakjes, verwarm een eetlepel olijfolie en bak de prei in enkele minuten beetgaar. Bestrooi met een snuifje suiker, kruid met peper en zout en laat lichtjes karameliseren. Blus met de witte wijnazijn. Verwarm de blini's in de oven. Snij de tonijnrolletjes in dikke plakken en leg ze op de lauwe blini's.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 637x