Bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark

Ingrediënten

  • 4 bokkingen of haringen300 gr. aardappelen
  • gekookt1 middelgrote rode biet
  • gekookt4 zoetzure augurken2 hardgekookte eieren1 eetl. geraspte mierikswortel
  • 1 dl. kwark1 dl. mayonaise1 uiveldslapeperzout

Bereidingswijze

De bokkingen fileren (de visboer zal dit graag voor je doen) en de staartjes bewaren voor de garnering.De bokkingfilets, de gekookte aardappelen en de rode biet in blokjes snijden.De augurken zeer fijn snijden.Alles mengen en in vier roestvrijstalen ringen tot een taartje aandrukken.De hardgekookte eieren in stukjes en de ui in ringen snijden.De kwark met de mayonaise mengen, op smaak brengen met de geraspte mierikswortel, peper en zout.In het midden van elk bord een krans van veldsla schikken.Daarop het bokkingtaartje uitstorten.De kwarksaus eromheen lepelen, versieren met uiringen, blokjes rode biet en stukjes hardgekookt ei.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha