Brikbeursje met Franse emmental en paddestoelen

Ingrediënten

  • 100 gr cantharellen
  • 100 gr Parijse champignons
  • 100 gr bospaddestoelen (volgens het aanbod: oesterzwammen
  • dooierzwammen
  • trompetzwammen enz.)
  • 200 gr Franse emmental
  • 1 EL olijfolie
  • 6 brikvellen (filodeeg)
  • 4 KL verse room
  • bieslook
  • peper en zout
  • 100 gr notensla (raketsla)

Bereidingswijze

Reinig de paddestoelen, borstel ze af en snij de steeltjes eraf. Leg ze in een slakom. Snij de Franse emmental in blokjes van 1 cm.Laat de paddestoelen in een eetlepel olijfolie zweten gedurende 2 a 3 minuten. Schik 4 brikvellen op het werkblad. Leg een vooraf in 2 gesneden brikvel in het midden van elk heel brikvel. Verdeel de paddestoelen en de blokjes kaas over de 4 brikvellen. Schep een koffielepel verse room in elk beursje en bestooi dit met wat fijngesneden bieslook. Sluit de beursjes met een takje bieslook of een tandenstokertje. Schik de beursjes op een met bloem bestoven bakplaat en zet gedurende 8 min. in een oven van 180?C om ze goudgeel te kleuren. Schik de gewassen notensla op en serveerschotel en zet er voorzichtig de brikbeursjes op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha