Bruschetta met gebakken tomaat

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de helft van de gewassen tomaten in kwarten. Kruis de resterende tomaten tegenover de steelaanzet in, dompel ze een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Snipper de knoflook. Snijd de olijven in plakjes. Spoel de kappertjes in een zeefje af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie. Rooster ze onder de voorverwarmde ovengrill en let op dat het brood niet verbrandt. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Laat de knoflook en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de in kwarten gesneden tomaat toe, bestrooi met de oregano en wat zout en peper en laat omscheppend circa 5 minuten bakken. Voeg de olijven en de kappertjes toe en schep er van het vuur af de tomatenblokjes door. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Leg op ieder bord twee sneetjes geroosterd brood en verdeel er het tomatenmengsel over. Garneer met de basilicumblaadjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 646x

Jouw laatst bekeken recepten