Burmese vissoep met komkommer

Ingrediënten

  • 3 eetlepels
  • kleine
  • gedroogde garnalen (oedang kering)
  • 1 theelepel garnalenpasta (trassie.html" itemprop="name">trassi)
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel gemalen geelwortel (koenjit)
  • 1 liter visbouillon (zelfgemaakt of van 2 tabletten/pot)
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 200 gr schelvisfilets
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels gesnipperde munt

Bereidingswijze

Wrijf in een vijzel (of met de bolle kant van een lepel) de gedroogde garnalen fijn. Roer de garnalenpasta met 2 eetlepels water tot een papje.Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de komkommer, halveer hem en verwijer metn een (meloenbolletjes)lepel de zaadjes. Snijd de helften in kleine blokjes.verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 5 minuten. Roer de geelwortel erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gedroogde garnalen, garnalenpasta, de komkommer, de vissaus en de suiker toe.Snijd de visfiletsin kleine stukjes.Breng de soep al roerende aan de kook. Voeg de vis toe en laat die zachtjes in ca. 4 minuten gaar worden. Breng de soep op smaak met peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 687x

Jouw laatst bekeken recepten