Caldeirada - Portugese vissoep

Ingrediënten

  • 1 halve liter visbouillon
  • 1 halve liter port
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 kg. verschillende soorten vis: b.v. Kabeljauw
  • poon
  • aal
  • wijting
  • gekookte garnalen
  • en/of wat vers gekookte mosselen.

Bereidingswijze

Ui en knoflook snipperen, en de vis in stukjes snijden.Breng de bouillon aan de kook en voeg de port toe. Verhit de olijfolie en fruit gedurende 10 min. de uisnippers en knoflook erin. Roer de tomatenpuree erdoor. Proef of er peper en zout bij moet. Giet er de gloeiend hete bouillon bij en laat het geheel aan de kook komen. Leg de stukken vis in de soep en laat ze een paar minuten meekoken tot ze gaar zijn. Doe er van het vuur af de garnalen en / of mosselen bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

2 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2628x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten