Carpaccio van Kabeljauw en gerookte zalm met krui

Ingrediënten


Bereidingswijze

Carpaccio: Meng de kruiden met mosterd en sjalot. Leg de zalm op een stuk plasticfolie en strijk het kruidenmengsel op de zalm. Leg hierop de kabeljauw en rol het geheel strak op met het plasticfolie. Leg de rol ca. 4 uur in de vriezer. TAARTJE: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het grove zout met de tijm, rozemarijn knoflook en 2 tl olijfolie. Verpak de aardappels met het zoutmengsel in aluminium folie. Pof de aardappels ca. 25 minuten in de oven . Pel ze daarna en snijd ze in stukjes. Kook de venkel ca 1 minuut. Meng de aardappel, venkel en creme fraiche en breng op smaak met peper. Bestrijk de plakken courgette met olijfolie en bak ze om en om in de grill pan. Leg de gegrilleerde courgette met olijfolie en bak ze om en om in de grillpan. Leg de gegrilleerde courgette in een cirkel tegen de rand vaan de uitsteekvorm en vul de cirkel met het aardappelmengsel. Roer voor de dressing een snufje aardappelmeel door de bouillon. Roer er daarna de olijfolie en azijn door. Breng op smaak met zout en peper SERVEREN Besprenkel een bord met olijfolie. Snijd de carpaccio in heel dunne plakken en leg deze op de borden.Z et het taartje in het midden op de carpaccio. Meng de sla soorten en leg ze op het taartje. Besprenkel de salade met de dressing. Garneer met gedroogde tomaat, kervel en steranijs-tuiles.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha