Custard met garnalen,shitake en kip

Ingrediënten

  • dashi(japanse basisbouillon
  • in droge vorm verkrijgbaar) == 3 eieren == 6 shitake paddestoelen
  • stelen verwijderd == 2 lp japanse sojasaus == 1 lp mirin == 200 gr kipfilet in reepjes == 6 grote(of 12 kleine)gamba's gepeld == sprietjes bieslook of taisoy ==

Bereidingswijze

Verwarm de oven vor op 200c.. Maak 2 dl dashi bouillon volgens de aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.. Breek de eieren,klop ze even los en laat staan tot het schuim verdwijnt.. Kerf met een scherp mesje een stervorm in de shitakes.. Meng de bouillon met de sojasaus en merin en breng indien nodig op smaak met zout.. Leg in iedere kom reepjes kip,een gamba en een shitake.. Schenk het bouillon-eiermengsel erover en laat de ingredienten een stukje boven het eiermengsel uitsteken.. Giet een laag kokend water in de braadslee en zet de kommen hierin.. Dek de kommen af met aluminiumfolie waarin enkele gaatjes zijn geprikt en gaar de custards in het midden van de oven in 10-15 min.. Serveer ze zo heet mogelijk

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 551x

Jouw laatst bekeken recepten