EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS

Ingrediënten


Bereidingswijze

vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen. eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm. in een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien. filets uit pan nemen. ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien. port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen. port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren. eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen. uit pan nemen en op plank leggen. groene peper door saus roeren. pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen. eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen. saus erover schenken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 639x

Jouw laatst bekeken recepten