Eieren gepocheerd op zijn Indisch

Ingrediënten


Bereidingswijze

Indische Saus Nodig: 1 ui 25 gram bloem 25 gram boter 1 theelepel kerrie 4 dl bouillon 1/2 dl slagroom 75 gram geraspte kokosnoot Bereiding: - Maak de ui schoon en hak ze fijn. Fruit ze in de boter totdat ze glazig is. Voeg de kerriepoeder toe en laat mijoteren. Bestrooi ze met bloem zodat er een roux ontstaat. - Voeg nu bouillon toe tot er een dikke saus ontstaat. Laat deze 20 minuten zachtjes koken. Laat apart de kokos 10 minuten in 2 dl water, tegen de kook aan, trekken. Pers de kokos dan uit en voeg het nat bij de saus. - Passeer deze door een zeef. Voeg de room toe en laat nog heel even koken. Maak ze op smaak af met wat zout en eventueel wat worcestersaus.Pocheer de eieren drie minuten in water met azijn en wat zout. Plicheer de tomaten, snij ze doormidden en haal de pitjes er uit. Braad de tomaathelften in wat boter. Geef er wat zout en peper over. - Vul schelpjes met pilafrijst, leg er een gepocheerd ei op, geef er wat indische saus over en leg er een halve gebraden tomaat bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 819x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten