Erbazzone gevuld met spinazie en pancetta

Ingrediënten

  • DEEG:
  • -250 g bloem en 50 g boter
  • -15 g boter om de vorm in te vetten
  • -zout
  • VULLING:
  • -700 g spinazie
  • -60 g pancetta (in dunne plakjes gesneden)
  • -80 g geraspte parmezan kaas
  • -1 geperst knoflookteentje
  • -1 eetlepel gehakte peterselie
  • -1 ei
  • -3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • -zout en peper

Bereidingswijze

-strooi de bloem op tafel en maak een kuiltje in het midden -voeg er de boter en een snufje zout bij -leng aan met wat water tot je een deeg hebt -laat de groenten enkele min al dente koken in licht gezouten water -snij de groente fijn-verwarm de olijfolie in een steelpan en laat een deel van de pancetta bruinen (40 g) -voeg peterselie, knoflook erbij en doe het deksel op de pan en laat enkele minuten sudderen -haal van het vuur en voeg er het ei, de parmezan en peper bij -rol het deeg uit met een rol en maak er 2 platte schijven van (1 met de doorsnede van de bakvorm en 1 die iets groter is) -beboter de bakvorm en leg de grootste schijf erin, doe de vulling erop en leg de andere schijf deeg erop (eerst enkele gaatjes inprikken met een vork) -bedek met de rest van de pancetta -bak in de voorverwarmde oven van 200?C gedurende circa 60 min

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 459x

Jouw laatst bekeken recepten