garnalen met sesam en honingsaus

Ingrediënten

  • olie voor te frituren
  • 3 geklopte eiwitten
  • 2 eetl. bloem
  • 1/4 theel. zout
  • 1 kg. rauwe middelgrote garnalen( schoongemaakt maar de staart laten zitten)
  • 260 gr. honing
  • 1 theel. zoete chillisaus
  • 2 theel. citroensap
  • 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
  • 2 takjes bosui diagonaal gesneden.

Bereidingswijze

meng de bloem, zout en de eiwitten tot een smeuige massa. vul een wok voor 1/3 met olie en verwarm dit tot een stukje brood in 15 sec. bruin is. dip de garnalen tot aan de staart in het bloemmengsel en bak ze 3-4 min. of tot ze goudbruin zijn. haal ze uit de pan en houd ze warm. doe de honing, chilisaus, citroensap en 1 eetl. water in een steelpan en roer op een midium vuur tot de saus wat dikker is geworden. rooster de sesamzaadjes 2 min. in een droge pan. leg de garnalen op een bord en schenk er de honingsaus over. besprenkel met de sesam en leg er dan de bosui bovenop.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha