Gazpacho met gestoomde scampi

Ingrediënten

  • INGREDIENTEN TOMATENSOEP
  • * 100 gram geschilde komkommer
  • * 500 gram gepelde tomaten
  • * 100 gram rode paprika
  • * 10 gram ui
  • * 2 tenen knoflook
  • * zout en peper
  • INGREDIENTEN SCAMPI
  • * 12 tijgergarnalen of scampi
  • * 5 dl kruidenbouillon
  • * 2 dl slagroom
  • * sap van 1 citroen
  • * 50 gram kaviaar
  • * 4 takjes kervel ter garnering
  • * 1/2 ongeschilde komkommer

Bereidingswijze

Snij de geschilde komkommer in stukjes, haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Schil de ui en de knoflook Doe alle ingredienten in een blender of keukenmachine en pureer alles. Wrijf de puree door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast Snij van de ongeschilde komkommer met de kaasschaaf mooie rechte, lange, dunnen plakken.Maak de garnalen schoon en wikkel ze in de plakken komkommer. Verhit de bouillon in een pan en leg de garnalen in een stoommandje (of een zeef die goed op de pan past) op de pan. Sluit de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Stoom de garnalen in 5-6 minuten gaar. Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig het citroensap doorheen. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Leg 3 gestoomde garnalen in de soep en op elke garnaal een lepeltje geklopte room met een beetje kaviaar. Garneer met een takje kervel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 818x

Jouw laatst bekeken recepten