Gebakken boerenbrie met schorseneren salade

Ingrediënten

  • 400 gram boerenbrie
  • panko kruim (Japans broodkruim) bij de Toko
  • 2 stuks eiwitten
  • beetje bloem
  • 100 gram Rucola
  • 1/2 kilo schorseneren
  • 1/2 bos bieslook
  • 1/2 bos peterselie
  • 50 gram mayonaise
  • ahorn siroop naar smaak (bij de natuurwinkel)
  • scheutje melk
  • hartvormpje (bij de kookspullenwinkel)

Bereidingswijze

Je schilt, op 1 stuk na, alle gewassen schorseneren, snijdt ze in 3-en en kook ze zo'n 5 minuutjes in water met wat melk en zout. Laat ze afkoelen op een bordje. Verwarm onder de warme kraan even het metalen hartje en steek 4 hartjes uit de brie. Rol ze dan door wat bloem, dan eiwit en dan goed door de broodkruim drukken en dan liefst nog een laagje eiwit en broodkruim. Zet deze hartekaasjes even in de koelkast. Ondertussen schilt je van die ene schorseneren die over was (gewassen maar NIET geschild) met de dunschiller dunne lange repen over de lengte : hier bakt je in niet te hete olie (in de frituur) chips van. Bak ze tot ze uitgebruist en lichtgoud van kleur zijn, laat ze heel even uitlekken op papier , strijk de chip plat met de vingers en vouw m snel om het hartevormpje heen (hij moet nog warm en buigbaar zijn !) Druk stevig aan en verwijder het metalen hartje. Snijd dunne reepjes van de gekookte schorseneren en meng met de bieslook en peterselie en de mayonaise met ahornsiroop, peper en zout! Druk dit mengsel in het hartevormpje,goed proppen, en dan met een spatel eronder op een bord leggen,chipshart erom heen leggen en metalen hartje verwijderen (4x voor 4 personen). Bak in hete olie de brie-harten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha