Gebakken slaharten salade

Ingrediënten

  • Ingredienten:Kommer 1st: Romaanse sla (harten) 2st :Rode biet 1st :Gele biet of geel raapje 1st :Grote garnalen 20st :Bloem 6el.
  • Frituurolie
  • Mangovinaigrette:Mango 50gr :Sambal oelek 1tl. :Balsamicoazijn ?dl.:Dijonmosterd 1el :Olijfolie 2el.
  • Tempura beslag:Maizena 40gr:Bloem 40 gr.:Bakpoeder 1 tl.
  • Bronwater 1 dl.:Olie om in te bakken

Bereidingswijze

Mangovinaigrette De mango samen met de sambal, mosterd, azijn pureren in een blender hier bij langzaam de olie aan toevoegen. Zet deze even in koelkast weg zodat de smaken even kunnen trekken. Tempurabeslag:Maizena, bloem, bakpoeder mengen. olie en voldoende bronwater toevoegen om een soepel beslag te vormen.Beslag met peper en zout op smaak brengenDe komkommer in lange dunne repen schaven doe dit met een kaasschaaf maar wel heel dun.Ze moeten zo dun zijn dat ze om de sla harten kunnen gewikkeld kunnen worden. De sla harten door de mangovinaigrette wentelen en in vieren verdelen.Om elk portie een reep komkommer wikkelen.De beide bieten in lange dunne slierten raspen.Frituurolie verhitten tot 180-190 graden.In de garnalen 2 houten stokjes steken eerst door de bloem halen en daarna door het tempurabeslag halen.De garnalen onder voortdurend draaiend goudbruin bakken in ca 2 tot 3 min.Op elk bord de gebonden sla harten zetten hier omheen de garnalen verdelen het gerecht garneren met bietjes en de overgebleven mangovinaigrette over het bord napperen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 119x

Jouw laatst bekeken recepten