Gefrituurde aubergine met tzatziki

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • peper en zout
  • 30 gram bloem
  • olie of vet om in t frituren.
  • /////////////////////////////////////////////
  • Tzatziki;
  • 1/4 fijn geraspte komkommer
  • peper en zout
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1
  • 4 dl yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • hele muntblaadjes voor de garnering.

Bereidingswijze

Was de aubergines en droog ze af. Znijd ze in tondjes van 5 cm dik en kerf de oppervlakken lichtjes in met een scherp mes. Bestrooi beide kanten met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet staan om sappen aan de aubergine te onttrekken. Bestrooi de komkommers met wat zout en laat die 30 minuten, enigszins verzwaard met wat gewicht erop, in een vergiet uitlekken. Roer onderussen de olie en de azijn tot een goed gemengd geheel, voeg de knoflook toe en roer de yoghurt en de munt erdoor. Spoel zowel de aubergineschijfjes als de komkommer af om het zout te verwijderen. Dep de aubergineschijfjes droog met keukenpapier en druk overtollig vocht uit de komkommer. Voeg de komkommer aan de tzatziki toe. Meng het zout en de peper door de bloem en haal hier de aubergineschijfjes doorheen, zodat ze goed bedekt zijn. Verhit de olie tot 180 graden en frituur de aubergine met een paar schijfjes tegelijk. Verwijder ze met een schuimspaan, leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met een klein beetje zout. Doe het zelfde met de overige schijfjes. Rangschik de aubergineschijfjes voor het opdienen op afzonderlijke borden of op een grote schaal en serveer de tzatziki erbij. Garneer het gerecht met muntblaadjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 474x

Jouw laatst bekeken recepten