Gegrilde zalm en tong met Champagnesaus.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Het vel van de zalm eventueel nog ontschubben en de vis in voor iedere persoon twee stukken snijden. Zalm en tong wassen en droog deppen met keukenpapier. De visfumet en champagne samen met de gehakte sjalotjes in laten koken tot ongeveer eenderde. Creme fraiche toevoegen en weer in laten koken tot de helft. De saus zeven, op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren opkloppen met de ijskoude boter. De prei in de lengte halveren en vervolgens in dunne repen snijden. De prei korte tijd in de resterende boter fruiten. De vis met wat olie inkwasten en onder de voorverwarmde ovengrill of op de contactgrill snel gaar laten worden. De vis met peper en zout bestrooien. De prei in het midden van de borden scheppen, de gegrilde zalm en tong hierop leggen. De saus rond de vis scheppen. Met dille en reepjes gepelde tomaat garneren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha