Gerookte zalm met komkommer in room-gelei

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak de gerookte zalm zo droog mogelijk. Neem ongerechtigheden weg. Snijd de vis in minuscule (ca. 3/4 cm) blokjes. Schil de komkommer en neem van komkommer en augurk de uiteinden weg. Snijd de komkommer en de augurk overlangs door en neem het zaad uit de helften weg. Snijd de komkommer en de augurk in minuscule blokjes (ca. 3/4 cm.). Laat de gelatineblaadjes tenminste 5 minuten weken in ruim koud water. Breng in een pannetje met dikke bodem de helft van de koffieroom tot aan het kookpunt. Roer de goed uitgeknepen gelatineblaadjes door de hete room. Neem onmiddellijk daarna het pannetje van de warmtebron en blijf zolang roeren tot de gelatine is opgelost. Schenk de rest van de room er bij. Voeg er zout en peper aan toe en roer de vermouth en het limoen- of citroensap er door. Laat alles staan tot de room lobbig begint te worden. Spatel zalm, komkommer, augurk en peterselie er door en verdeel de compositie over 6 - 8 met koud water omgespoelde vormpjes (theekopjes). Dek de vormpjes af met plastic folie en zet ze in de koelkast om in ca. 3 uur volledig op te stijven. Neem intussen de dikste stelen en de worteltjes van de waterkers weg. Verwijder ook de lelijke en aangetaste blaadjes. Spoel de waterkers enkele malen in ruim koud water. Maak de waterkers daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha