Gevulde flensjes met spinazie en kaas.

Ingrediënten

  • 4 flinterdunne flensje of wat meer.
  • 50 g spinazie
  • gewassen
  • ontdaan van de stelen. 250 g ricotta
  • 75 gr. Parmez.kaas geraspt
  • 1 ei
  • losgeroerd
  • 2 eidooiers
  • 25 gr. boter
  • zacht geroerd
  • z. en p. 1 mespunt geraspte nootmuskaat.

Bereidingswijze

Bak de flensjes en laat ze afkoelen. Zet de spinazie op met aanhangend vocht. Breng de spinazie aan de kook. Laat de spinazie niet langer dan 3-4 min. koken. Laat de groenten in een vergiet uitlekken en koud worden.Hak de spinazie fijn. Plaats een zeef boven een kom en wrijf de ricotta door de zeef. Voeg de spinazie, parmez. kaas,ei,eidooiers,boter zout en peper,nootmuskaat toe.Leg de flensjes uit. Verdeel het ricottamengsel over de flensjes. Rol de flensjes op. Leg ze zo dicht mogelijk naast elkaar in een schaal. Plaats de schaal ongeveer 30 min. in de koelkast Beboter intussen een ovenvaste schaal. Snijd elk flensje in 4-6 gelijke stukken met een lengte van 3 centimeter. Zet de stukken rechtop zo dicht mogelijk tegen elkaar in de beboterde schaal. Plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven 200C. Bak de flensjes zolang Ca 16 min. tot de vullingen een licht goudbruine kleur hebben gekregen. Let er wel op dat de zichtbare randen niet verbranden. Neem ze dan iets eerder uit de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 624x

Jouw laatst bekeken recepten