Ingemaakte kool op z'n Pekinees

Ingrediënten

  • -1 kg witte kool (in 4 gesneden en zonder harde kern)
  • -2 el zout
  • -1 cm geschilde gember
  • in zijden draden gesneden
  • -5 el suiker
  • -2
  • 5 el soja of maisolie
  • -2
  • 5 el sesamolie
  • -3 gedroogde pepertjes (ontpit en fijngehakt)
  • -1
  • 5 th lepel Sichuan peperkorrels
  • -5 el rijstazijn

Bereidingswijze

-snij de kool in zo kleine mogelijke snippers en doe in een kom -bestrooi met zout en schud goed dooreen en laat 2 a 3 uur trekken op kamertemperatuur -de kool slinkt omdat het vocht wordt onttrokken -knijp dan de kool met de handen goed uit, maar laat iets vochtig -doe de kool nu in een schone kom -leg de gember in een hoopje in het midden van de kool -bestrooi de kool met suiker en zorg ervoor dat er niets op de gember terecht komt!!-verhit de olie met de sesamolie op hoog vuur in een steelpan tot de olie rookt -van het vuur nemen en de fijngehakte pepertjes en de Sichuan peper toevoegen -giet het mengsel eerst over de gember en vervolgens over de kool er omheen -de bruisende olie kookt de gember gedeeltelijk gaar, zodat deze begint te geuren -giet de azijn over de massa en meng goed -bij kamertemperatuur 2 a 3 uur laten staan alvorens te serveren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 333x

Jouw laatst bekeken recepten