lauwe salade met parelhoen

Ingrediënten

  • 4 parelhoenders filets
  • 50 gr. boter
  • 50 gr. haricotsverts
  • 150 gr. gemende slasoorten
  • 1 perzik
  • 50 gr. grotchampignons
  • 1 dl. Perziklikeur
  • 2 el. Wittewijn azijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 50 cl. Arachide olie
  • 50 cl. Hazelnootolie
  • 4 gr. zout
  • 3 st. peperkorrels
  • 2 st. sjalot.

Bereidingswijze

Bestrooi de parelhoenders filets met peper/zout,.Verhit de boter in een braadslee en laat de parelhoenders filets rondom bruin kleuren. Zet de pan daarna in de op 180?C voorverwarmde oven en braad de parelhoenders in 25 min. mooi goudbruin en gaar..Bedruip ze af en toe met de braadboter.Maak intussen de haricoverts schoon en blancheer deze beetgaar in kokend water met wat zout, Laat de boontjes afkoelen in ijswater.Pel de sjalotjes en hak ze fijn.Was de sla soorten en slinger ze droog in een slacentrifuge. Ontvel de perzik, snijd hem doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in fijne julienne.Meng de ingredienten voor de salade (slasoorten, haricotsverts, sjalotjes en de champignonjulienne in een grote mengkom,Neem de parelhoenders uit de oven maar laat ze afgedekt met alufolie -ca. 15 min. rusten- Zet de braadpan op een hoog vuur, giet de perziklikeur en de azijn erin en roer de aanbaksels los.Voeg de gevogeltebouillon toe en breng het geheel aan de kook,Giet het vocht door een zeef in een steelpan en klop er met kleine beetjes tegelijk de arachide en hazelnootolie door, houd de saus warm. Giet de warme dressing over de salade en meng alles goed.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha